Περιστέρι: Το Εκθεσιακό Κέντρο, ο τοπικός νέος μεγα-Μιντιάρχης, τα χρέη προς τη ΔΕΠΑΔΠ, το «κόλπο» της μη πληρωμής και η παραγραφή…



Το ποσό των 10-13 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται σε κάθε προϋπολογισμό του Δήμου Περιστερίου, ως προσδοκώμενα έσοδα, -οφειλές ιδιωτών παρελθόντων ετών-, με τον αρμόδιο οικονομικών να δηλώνει ότι είναι αδύνατη η είσπραξη του…Ανάμεσα στους οφειλέτες και τοπικός νέο-μιντιάρχης. Διαβάστε το ύψος της οφειλής και το «κόλπο» της μη πληρωμής του…
Όσοι παρακολουθούν τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου, έχουν αντιληφθεί, -η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως-, ότι εδώ και μία δεκαετία σε κάθε προϋπολογισμό του υπάρχει ένα ποσό περίπου 10 έως 13 εκατ. ευρώ ως προσδοκώμενα έσοδα. Πρόκειται για οφειλές ιδιωτών και εταιριών προς το Δήμο και τα θυγατρικά του νομικά πρόσωπα, που αρκετά έρχονται από τις αρχές του 2002 και έκτοτε συσσωρεύτηκαν αυξητικά στα χρόνια που ακολούθησαν.
Το ποσό αυτό παρατίθεται σε κάθε νέο προϋπολογισμό του δήμου, συντελώντας στον απαιτούμενο ισοσκελισμό εσόδων – δαπανών.
Από τη άλλη στον ετήσιο ισολογισμό των οικονομικών πεπραγμένων του δήμου και ειδικότερα στην έκθεση των ορκωτών λογιστών που τον υπογράφουν αποτυπώνεται η πραγματική αλήθεια για τα επιμέρους ποσά που απαρτίζουν το σύνολο των 10-13 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Αλέξιος Σταυρούλιας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2015, πρόκειται για οφειλές που δεν πρόκειται να εισπραχθούν, αλλά μπαίνουν για νομικούς λόγους (!!!) σ’ αυτόν.
Δεν θα αναφερθούμε στο σύνολο των οφειλόμενων, -αυτό θα το πράξουμε σε επόμενη ανάρτησή μας-, αλλά σε ένα συγκεκριμένο ποσό 162.000 ευρώ περίπου, που έρχεται από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.
Οφειλέτης, γνωστός πλέον ή μάλλον πολύ γνωστός νέο-μιντιάρχης στον τοπικό τύπο. Το χρέος του, οφείλεται στην μη απόδοση ενοικίου για την χρήση του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου που του είχε παραχωρηθεί. Πρόσφατα μάλιστα αποκλείστηκε από διαγωνισμό για διαφημιστική εκμετάλλευση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργανώνει (σε ετήσια βάση) η θυγατρική του Δήμου ΔΕΠΑΔΠ, λόγω των χρεών του αυτών, σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
Το περίεργο με αυτό το χρέος (όπως και με άλλα) είναι ότι εμφανίζεται στους ετήσιους ισολογισμούς άλλες φορές του Δήμου και άλλες φορές σ’ αυτόν της ΔΕΠΑΔΠ, που είχε μέχρι πρότινος και την χρήση του Εκθεσιακού Κέντρου.
Το γεγονός, ότι ο νέος τοπικός μεγα-μιντιάρχης, στηρίζει με τα μέσα που διαθέτει την διοίκηση Παχατουρίδη, φρονούμε ότι δεν έχει καμία σημασία…
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.