Σοκ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Παραιτείται υπερπροβεβλημένος Δήμαρχος για λόγους υγείας..




Δεν “αντέχει” και δεν μπορεί πλέον να “ρυθμίσει” τον καταιγισμό ερευνών που διεξάγονται σε βάρος της διοίκησης του, από τις αρμόδιες αρχές

Δήμαρχος, πολυπληθούς Δήμου της Αττικής, βρίσκεται στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης και ετοιμάζεται να παραιτηθεί, ένα μόλις χρόνο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του για πολλοστή φορά και μάλιστα με νέο ρεκόρ ψήφων.

Στους κύκλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και σ' αυτούς των ΜΜΕ, πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένος και αναμορφωτής του Δήμου στον οποίο εκλέγεται για αρκετές θητείες, ενώ στις προηγούμενες εκλογές τις τοπικής αυτοδιοίκησης “φλέρταρε” με υψηλότερα αυτοδιοικητικά αιρετά αξιώματα.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες και όσα “κυκλοφορούν” μεταξύ των στελεχών της διοίκησής του, αλλά και του προσωπικού του Δήμου του, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σκέφτεται να παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει να κοινοποιεί το “πρόβλημα” υγείας που φέρεται ότι τον ταλανίζει, στους άμεσους προς το παρόν συνεργάτες του, δηλώνοντας ότι απαιτείται ειδική και μακροχρόνια επεμβατική θεραπεία που μπορεί να γίνει μόνο σε απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό πανεπιστημιακό κέντρο του εξωτερικού.

Για να τονίσει μάλιστα την σοβαρότητα της κατάστασή του, επικαλείται τα επανειλημμένα, μικρής σχετικά χρονικής διάρκειας, ταξίδια του σε πρωτεύουσα μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που στην Ελλάδα είναι γνωστή, πέραν των άλλων, για το πολύ υψηλό επίπεδο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που διαθέτει.

Παράγοντες του συγκεκριμένου Δήμου, με βαθιά γνώση της τοπικής πολιτικής σκηνής, αλλά και όσα διαλαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί, γιατί ο συγκεκριμένος και πολύ “πετυχημένος” ανώτατος αυτοδιοικητικός παράγοντας, δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει, όπως στο παρελθόν, την καταιγίδα ελέγχων που διεξάγουν διοικητικές αλλά και εισαγγελικές αρχές σε βάρος των πεπραγμένων της διοίκησής του, ενώ και τα οικονομικά του δήμου στον οποίο άρχεται δεν βρίσκονται πλέον στην καλύτερη κατάστασή τους. Πρόσφατα, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σε στενό κύκλο δημοτών που “συνεργάζονται” επιχειρηματικά, με προνομιακούς όρους, με τον Δήμο, ο ίδιος κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο αδήλωτων εισοδημάτων που είχε μεταφέρει στο εξωτερικό, κάτι που αμφισβήτησε προσφεύγοντας στην αρμόδια φορολογική δικαιοσύνη (κατέθεσε ένσταση καταβάλλοντας το αρχικό πολύ υψηλό παράβολο που προβλέπεται).


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, πολιτικά ιδιαίτερα ευφυής, είχε, μέχρι πρότινος, συνάψει ένα πολύ ισχυρό δίκτυο πολιτικών γνωριμιών με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που του παρείχαν την κατάλληλη “προστασία”, είτε επεμβαίνοντας άμεσα στους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, είτε νομοθετώντας εκ των υστέρων, οδηγώντας πάντα στην παύση κάθε επιβαρυντικής γι' αυτόν και τα στελέχη της διοίκησής του έρευνας των αρμόδιων εισαγγελικών και διοικητικών αρχών.

Το συγκεκριμένο δίκτυο προστασίας του, όμως, το κατέστρεψε ο ίδιος με την πρώτη αλλά πολύ ουσιαστική, όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, άστοχη πολιτική επιλογή του.

Το Φθινόπωρο του 2014, θεωρώντας ότι επερχόμενη κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα είχε πολύ μεγάλο βάθους χρόνου, απαξίωσε εμμέσως πλην σαφώς το παλιό πολιτικό κύκλο υποστήριξης και “προστασίας” του και αξιοποιώντας παλιές προσωπικές φιλίες επιχείρησε να βρει πολιτικά στηρίγματα στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ, φανερά και υπογείως στους ΑΝΕΛ.

Οι εξελίξεις, όμως δεν τον δικαίωσαν με αποτέλεσμα να βρίσκετε αυτή τη χρονική περίοδο “κρεμασμένος” και χωρίς κανένα στήριγμα στα πολύ υψηλά πολιτικά “κυκλώματα” που με τον ένα ή άλλο τρόπο διαφεντεύουν και ορίζουν τις τύχες αυτής της χώρας...

Για όλα αυτά και αντιλαμβανόμενος πλέον ότι η “διαδρομή” του θα έχει άσχημο τέλος, ετοιμάζεται να αναχωρήσει σε άλλες πολιτείες και μάλιστα σ' αυτές που η αναγκαστική επιστροφή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη... αν και προς το παρόν συνεχίζει να επιδίδεται σ' αυτό που έχει μάθει πολύ καλά, να δημιουργεί γνωριμίες και δεσμούς με ισχυρά πρόσωπα της κοινωνικής ζωής του τόπου και της αλλοδαπής...

Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφασή του, για το τί θα κάνει θα ληφθεί, σύμφωνα με άτομα του κύκλου του, λίγο μετά της εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής 20.9.2015 και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα δώσει η κάλπη.

Παρότι, όμως, προς το παρόν το θέμα δεν έχει φθάσει στην ευρύτερη τοπική κοινωνία οι άμεσοι και μακροχρόνιοι συνεργάτες του στην διοίκηση του Δήμου και στην παράταξη του, έχουν επιδοθεί σε ένα “ευγενικό” υπόγειο πόλεμο επικράτησης για την επόμενη ημέρα...

Να σημειώσουμε, για την ακρίβεια των αναφερομένων, ότι όλα αυτά είναι πληροφορίες που διακινούνται μεν από πολύ σημαντικούς παράγοντες και στελέχη του συγκεκριμένου δήμου, κανείς όμως από αυτούς δεν “δέχεται” να βγει επώνυμα στο φως της δημοσιότητας. Κι άλλες φορές έχουν υπάρξει σενάρια αυτής της μορφής αλλά οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν όσους τα διακινούσαν, αν και φαίνεται ότι αυτή την φορά έχουν πολύ ισχυρή βάση...

Το τι θα συμβεί, θα το δούμε πολύ σύντομα... ο χρόνος, αλλά και τα γεγονότα τρέχουν και τα τελευταία (οι δίκες και οι έλεγχοι των αρχών) δεν επιδέχονται αμφισβήτηση...

Διογένης ο Κρατών και τον “Φανόν”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.