Δήμος Περιστερίου: Το “πάρτι” συνεχίζεται - 3.600 ευρώ το μήνα για τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων με νόμο που έχει καταργηθεί

Όλα τα είχαμε δει στο Περιστέρι από τη Διοίκηση του Ανδρέα Παχατουρίδη, όχι, όμως και αυτό. Πιθανόν γιατί “βρήκαν” επιτέλους χρήματα και μπορούν πλέον να τα μοιράζουν, όπως θέλουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο φύλο ελέγχου του τακτικού προϋπολογισμού του Δήμου για τον μήνα Ιούλιο (για να το δείτε ή “κατεβάσετε” κάντε κλικ εδώ), ανάμεσα στα υπόλοιπα έξοδα περιλαμβάνεται και το ποσό το 3.600 ευρώ για έξοδα κίνησης του κάθε προέδρου των 4 δημοτικών κοινοτήτων της πόλης (σελίδα 4 κωδικός 00.6123.111 έως 00.6123.114). Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πολύ σεβαστού μεγέθους μισθό που δεν απολαμβάνουν ούτε οι αντιδήμαρχοι της πόλης.

Το σημαντικό είναι ότι επικαλούνται τις διατάξεις του άρθρου 4 του νόμου 2539/1997 του επονομαζόμενου και Καποδίστρια, προκειμένου να αιτιολογήσουν την παροχή των 3.600 ευρώ το μήνα για κάθε Πρόεδρο των 4 δημοτικών Κοινοτήτων που απαρτίζουν το Δήμο Περιστερίου (για να δείτε ή κατεβάσετε τον νόμο 2539 κάντε κλικ εδώ).

Ανατρέχοντας, όμως, στις διατάξεις του νόμου 3852/2010 ή άλλως Καλλικράτη, μετεγενέστερο νόμο για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ισχύει και ειδκότερα στο άρθρο 285 “Καταργούμενες διατάξεις” αναφέρονται τα εξής:

“Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κάθε γενική ή ειδική διάταξη η οποία είναι αντίθετη προς τις ρυθμίσεις του καταργείται”(για να δείτε ή κατεβάσετε τον νόμο 3852 κάντε κλικ εδώ)..

Με απλά λόγια, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου επικαλούνται ανύπαρκτες πλέον διατάξεις νόμου, προκειμένου να ορίσουν αντιμισθία 3.600 ευρώ, για κάθε Πρόεδρο των 4 δημοτικών Κοινοτήτων (ή διαμερισμάτων) της πόλης.

Το πως καταφέρνουν και το “περνούν” αοπό το κατώφλι της Επιτρόπου που διενεργεί τον προληπτικό έλεγχο των οικονομικών πράξεων του Δήμου Περιστερίου, είναι άγνωστο, αν και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι σ' αυτό παίζει κομβικό ρόλο υπάλληλος στην υπηρεσία της Επιτρόπου εκεί στο κτίριο της Κρυστάλλη 53 / Τσαλαβούτα που είναι επιφορτισμένος με τα οικονομικά πεπραγμένα του δήμου.

Να σημειωθεί ότι ο Καλλικράτης προβλέπει αμοιβή ή μάλλον αποζημίωση για τους Προέδρους των δημοτικών Διαμερισμάτων για κάθε παρουσία τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όπως και των δημοτικών συμβούλων.

Δεν σχολιάζουμε τίποτα άλλο επί του θέματος..,. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.