Ανδρέας Παχατουρίδης, Παναγιώτης Λύκος, Νεκταρία Ευσταθιάδου, για ακόμη μία φορά ενώπιον της τυφλής δικαιοσύνης

Στις 14 Μαΐου η ιστοσελίδα Vukentra.gr είχε παρουσιάσει τρεις πολύ σημαντικές υποθέσεις που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με καλούμενους να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των λειτουργών της Θέμιδας, οι κ.κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου, Παναγιώτης Λύκος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιστερίου και Νεκταρία Ευσταθιάδου, πρώην Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Πρασίνου Περιστερίου. Για όσους θέλουν να διαβάσουν το άρθρο στο Vukentra.gr, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.

Οι υποθέσεις τους δεν εκδικάσθηκαν και αναβλήθηκαν για διαφόρους λόγους. Σήμερα το peristeroika παρουσιάζει τις νέες ημερομηνίες στις οποίες ο Δήμαρχος της Πόλης και οι αντιδήμαρχοι του θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών, παίρνει δε το “θάρρος” και την πρωτοβουλία να καλέσει τους δημότες του Περιστερίου να προστρέξουν σε συμπαράστασή τους, ως είθισται και συμβαίνει για τους λαοφιλείς πολιτικούς, που ενίοτε για το καλό της πόλης και κυρίως του πρασίνου και της προστασίας του περιβάλλοντος θυσιάζονται λαμβάνοντας αποφάσεις δημοσίου συμφέροντος.

Να θυμίσουμε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις αυτής της κατεύθυνσης, πολιτικών της αυτοδιοίκησης ή ακόμη και της κεντρικής σκηνής που πάντοτε λαμβάνονται για το καλό όλων ή έστω για το πολύ καλό μερικών και εκλεκτών, υπάρχουν και κάποιοι δημότες – στραβόξυλα που προβαίνουν σε ταπεινές καταγγελίες ενώπιον της δικαιοσύνης, μη κατανοώντας σε πόσο μεγάλο κοινό καλό οδηγούν, οδηγώντας σε περιπέτειες αυτούς που αποφάσισαν.

Έτσι, όμως, είναι οι πολιτικοί και η μοίρα τους, ακόμη και αυτών που είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν παράξει πολύ μεγάλο έργο, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διαχρονικοί εδώ και πολλά χρόνια ηγέτες του Δήμου Περιστερίου. Όποιοι παρακολουθούν τα τοπικά πράγματα στην Πόλη των εργατών, έχουν τη γνώση ότι τόσο ο αξιαγάπητος και με πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο Δήμαρχος της πόλης, όσο και τα άξια στελέχη της διοίκησης του με τα οποία συνεργάζεται, έχουν βρεθεί αρκετές φορές στις αίθουσες της οδού Ευελπίδων, ως κατηγορούμενοι, για διάφορες υποθέσεις, στις οποίες σε όλες τις περιπτώσεις μετά από πολλές αναβολές, βρίσκονται πάντα μέχρι τώρα άξιοι δικαστές που είτε τους απαλλάσσουν, είτε τους αθωώνουν. Μάλιστα σε ορισμένες πολύ σοβαρές περιπτώσεις οι διώξεις τους παύονται πριν οδηγηθούν στο εδώλια, με αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων, όπως συνέβη με τις διαφημιστικές πινακίδες των επιχειρήσεων για τις οποίες εισέπραξαν “μη δίωξη”.

Οι υποθέσεις που ταλανίζουν τους τρεις αναφερθέντες αιρετούς της Πόλης

1). Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης

Νέα ημερομηνία δίκης: 12 Νοεμβρίου 2015, Θ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων), υπόθεση ΙΒ/2010/14840

Πρόκειται για την εξ' αναβολής υπόθεση ΙΒ/2010/14840 με την τελευταία αναβολή να έχει δοθεί στις 20 Μαΐου 2015, όπου παρότι είχε αριθμό πινακίου 10, δεν “πρόλαβε να εκδικασθεί” με την συνεδρίαση του δικαστηρίου να ολοκληρώνεται με την παρέλευση του ωραρίου των δικαστικών διοικητικών υπαλλήλων.

Κατηγορία: «Ανεπίτρεπτη Μεταβολή Χρήσης Δασικής Έκτασης». Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά την καταγγελία με αριθμ. πρωτ. ΙΒ/14840/2010 του Δασαρχείου Αιγάλεω και αφορά την κατασκευή του αυθαίρετου γηπέδου “Γαλαξίας” μέσα σε δασική έκταση του Ποικίλου όρους και την κατασκευή σ' αυτό κτισμάτων χωρίς να έχει δικαίωμα ο δήμος Περιστερίου να το κάνει.

Τί έγραφε η ιστοσελίδα Vukentra.gr στις 14 Μαΐου για το θέμα: Υπόθεση ΙΒ/10/14840: Αφορά την παραπομπή του νυν δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για «Ανεπίτρεπτη Μεταβολή Χρήσης Δασικής Έκτασης». Η υπόθεση έχει ορισθεί, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, να εκδικασθεί στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (πινάκιο 10) στις 20 Μαΐου 2015. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν, όπως ανάφεραν στην ιστοσελίδα μας, ότι η υπόθεση αυτή, θα εκδικασθεί και εκτός απροόπτου δεν θα αναβληθεί πάλι, αφού έχει μεν ορισθεί ως τελευταία (αριθμός πινακίου 10), αλλά οι πριν από αυτές υποθέσεις είναι σχετικά λίγες σε αριθμό.

2). Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιστερίου κ. Παναγιώτης Λύκος

Νέα ημερομηνία δίκης: 23 Νοεμβρίου 2015, ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων), υπόθεση ΙΔ/2013/7992

Πρόκειται για την εξ' αναβολής υπόθεση ΙΔ/2013/7992 με την τελευταία αναβολή να έχει δοθεί στις 8.5.2015 στο ΙΑ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτίριο 7, Αίθουσα 10, αριθμ. Πινακίου 21. Δεν “πρόλαβε να εκδικασθεί” γιατί η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε λόγω παρέλευση του ωραρίου των δικαστικών διοικητικών υπαλλήλων.

Κατηγορία: Παράβαση των όσων ορίζουν οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 71 του Ν. 998/1979 και η παρ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 1539/1932. «αυθαίρετη καταπάτηση δασικών και δημοσίων εκτάσεων και την ανέγερση στις καταπατούμενες περιοχές αυθαίρετων κατασκευών. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά την καταγγελία με αριθμ. Πρωτ. 802/12.3.2012 και την διαπιστωτική πράξη με ημερομηνία 7.2.2013 του Δασαρχείου Αιγάλεω και αφορά την κατασκευή του αυθαίρετου γηπέδου “Γαλαξίας” μέσα σε δασική έκταση του Ποικίλου όρους και την κατασκευή σ' αυτό κτισμάτων χωρίς να έχει δικαίωμα ο δήμος Περιστερίου να το κάνει. Σύμφωνα με έρευνα του peristeroika, η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία στο Δασαρχείο Αιγάλεω, κατοίκων – περιοίκων της περιοχής, που θα παρασταθούν και ως “πολιτική αγωγή” κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Τί έγραφε η ιστοσελίδα Vukentra.gr στις 14 Μαΐου για το θέμα: Υπόθεση 8515/1013/7992: Αφορά την παραπομπή του νυν αντιδημάρχου Περιστερίου κ. Παναγιώτη Λύκου με βάση τα όσα ορίζουν η παρ. 1 του άρθρου 71 του Ν. 998/1979 και η παρ. 1 του άρθρου 23 του Ν. 1539/1932. Οι συγκεκριμένες διατάξεις της νομοθεσίας αναφέρονται στην «αυθαίρετη καταπάτηση δασικών και δημοσίων εκτάσεων και την ανέγερση στις καταπατούμενες περιοχές αυθαίρετων κατασκευών». Η υπόθεση είχε ορισθεί για τις 8.5.2015 στο ΙΑ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτίριο 7, Αίθουσα 10, αριθμ. Πινακίου 21 (ή 26)). Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, ζητήθηκε η αναβολή της δίκης λόγω απουσίας του συνηγόρου του κ. Λύκου, αίτημα που, όμως, δεν έγινε δεκτό από την έδρα. Τελικά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου των δικαστικών υπαλλήλων και ορίσθηκε για τις 23 Νοεμβρίου στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

3). Πρώην αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Περιστερίου Νεκταρία Ευσταθιάδου

Έγραφε για την περίπτωσή της στις 14 Μαΐου η ιστοσελίδα Vukentra.gr: Υπόθεση Ζ09/12401: Αφορά την παραπομπή της πρώην αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Ευσταθιάδου Νεκταρίας με βάση τα όσα ορίζει το άρθρο 16 του νόμου 3054/2002. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, που αναφέρετε στην «αποθήκευση και διάθεση καυσίμων χωρίς άδεια», οι παραβάτες του τιμωρούνται με ελάχιστη ποινή τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι πρόκειται για την γνωστή υπόθεση διατήρησης σε λειτουργία δεξαμενής καυσίμων μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 14.10.2014 στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο, όμως, με την 79623 Απόφασή του κήρυξε «εαυτόν» αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξει επανεξέταση του κατηγορητηρίου.

Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση έφθασε μετά από έγγραφο Ε.Ν. 9009/20/51-α του Β΄ΑΤ Περιστερίου για παράβαση από την κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου των διατάξεων του άρθρου 16 του Νόμου 3054/2002 (Περί Λαθρεμπορίας Καυσίμων). Αναπέμθηκε από το Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο (κήρυξε ευατόν αναρμόδιο λόγω της πρόβλεψης βαρύτερων ποινών για το φερόμενο αδίκημα, -ελάχιστη ποινή 3 χρόνια εφόσον κριθεί ο κατηγορούμενος ένοχος-), στον Προϊστάμενο του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που στις 23.3.2015 έδωσε στην υπόθεση νέο αριθμό και την παρέπεμψε σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί με νέες διευρυμένες κατηγορίας βάση της νεότερης νομοθεσίας.

“Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.