Μπορεί να είμαστε και μ@λ@κες ή έτσι μα θεωρούν – Το “νέο Άλσος”, το “Νότιο Περιστέρι”, ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οι αντιδήμαρχοι και ο δημοτικός σύμβουλος...

Η εγκατάλειψη του Αλσυλλίου πριν την ανάπλαση που εξάγγειλε κατακαλόκαιρα ο κ. Δήμαρχος για την δημιουργία του 3ου Άλσους στο Περιστέρι

Όπως λέει και ο τίτλος “μπορεί πράγματι να είμαστε μ@λ@κες”, αν και μάλλον η δημοτική αρχή της πόλης μας θεωρεί έτσι. Δεν εξηγείται αλλιώς, που εν μέσω καλοκαιριού ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα του δήμου ότι εργάζονται αόκνως για την δημιουργία, από το πουθενά του “τρίτου (!!!) Άλσους της πόλης.

Για να δείξουν μάλιστα την εργατικότητα αλλά και την φροντίδα τους γι' αυτή την πόλη ο τίτλος της ανακοίνωσης είναι “Η Δημοτική Αρχή Περιστερίου… δεν πάει διακοπές”.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή...

Ομάδα “Ταλιμπάν” της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου, αποτελούμενη, -σύμφωνα με την ανακοίνωση-, από τον Δήμαρχο των δημάρχων κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, -αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω-, την ακούραστη αντιδήμαρχο Πρασίνου και όχι μόνο κ. Μαίρη Τσιώτα, τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Κώστα Ποθητό, τον αντιδήμαρχο Πόλης Βασίλη Μπέτση και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, εξέδραμαν με αγωνιστικό πνεύμα, συνοδευόμενοι από εν πλήρη εξάρτηση συνοδευτικό δημοτικό προσωπικό στην περιοχή Τσαλαβούτας ή Νότιο Περιστέρι όπως αναφέρουν και εν είδη πολεμικής μηχανής προχώρησαν στην διαμόρφωση του νέου Άλσους που κατ' αυτούς γεννιέται στην πόλη.
Ερευνώντας για τον κριμένο θησαυρό; λέμε μήπως.... ψάχνοντας το νέο Άλσος;

Είναι, όμως, έτσι ή τα paidia του ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ, του ιδίου προεξάρχοντος “πωλούν” φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες”;

Στην πολιτική και σε όλα τα επίπεδα της υπάρχει πάντα η αρχή της “αναμόρφωσης”. Σε τι συνίσταται αυτή; Αφήνεις μία περιοχή να καταρρεύσει, σε σημείο που να γίνει επικίνδυνη και μετά έρχεσαι σαν από μηχανής θεός να κάνεις όλες αυτές της εργασίες που συνειδητά είχες παραλείψει, βγάζεις και μία μεγαλοπρεπή ανακοίνωση “περί δημιουργίας, αναμόρφωσης και φροντίδας της περιοχής” από τη δημοτική αρχή και κερδίζεις τον θαυμασμό όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της πόλης που διαφεντεύεις.

Εξυπακούεται ότι την ανακοίνωση της συνοδεύεις με ωραίες φωτογραφίες, αφού χωρίς εικόνα τίποτα δεν είναι ικανό να πείσει τους “υπηκόους” σου.

Η περίπτωση Τσαλαβούτα ή κατά τη νέα έκφραση του κ. Δημάρχου, “Νότιο Περιστέρι”.

Τσαλαβούτα είναι η ποιο υποβαθμισμένη περιοχή του Περιστερίου. Αιτία η παντελής έλλειψη δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα στην παραμικρή έντονη βροχή να πλημμυρίζει καταστρέφοντας περιουσίες δημοτών και δημοτικές εγκαταστάσεις. Είναι η περιοχή που το 2002, στις μεγάλες, πλημμύρες, ο κ. Παχατουρίδης, όντας τότε στην αξιωματική αντιπολίτευση, περιδιάβαινε την περιοχή τσαλαβουτώντας μέχρι τη μέση μέσα στα νερά και υποσχόμενος ότι από την στιγμή που ο ίδιος γίνει δήμαρχος όλα, μα όλα θα διορθωθούν (φωτό).

Από τότε τίποτα δεν έχει γίνει για το αποχετευτικό της περιοχής που συνεχίζει να πλημμυρίζει σε κάθε μικρή βροχή, αν και η ασχολούμενη περί όλων των δημοτικών κ. Μαίρη Τσίωτα, συνεχώς υπόσχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει στα συρτάρια της σχετικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί...

Αντίθετα στην συγκεκριμένη περιοχή και επί της οδού Κρυστάλλη, έγινε το κτίριο της Επιτρόπου του Ελεγκ. Συνεδρίου και του ΚΔΑΠ, κτίριο που στοίχισε περισσότερα από 1.5 εκατ. ευρώ και παραλίγο να στείλει αρκετούς αυτοδιοικητικούς της δυτικής Αθήνας, στης φυλακής τα σίδερα (απαλλάχθηκαν με βούλευμα), μία παιδική χαρά, τρία γήπεδα 5χ5, ένα μικρό υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά της περιοχής και μία μικρή πέτρινη πλατεία.
“Η παιδική Χαρά επί της οδού Κρυστάλλη” - Τα δένδρα άλλαξαν χρώμα από την φροντίδα της αντιδημαρχίας πρασίνου
Από την άλλη πλευρά του τετραγώνου και προς το γήπεδο που ασκείται ο ΑΟ Περιστερίου, διαμορφώθηκε χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων που χρησιμοποιείται από τα στελέχη και τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΧΤΡΑ και νυν ΕΨΙΛΟΝ, του επιχειρηματία Βρυώνη. Σ' αυτό το χώρο, μάλιστα έχουν τοποθετηθεί δύο πολύ μεγάλες διαφημιστικές φωτιζόμενες πινακίδες τύπου ρακέτας, για τη προβολή του τηλεοπτικού καναλιού και για τις οποίες ο Δήμος δεν εισπράττει τίποτα, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να τις είχε ξηλώσει από το 2010.
Η μία διαφημιστική πινακίδα τύπου ρακέτας, του ΕΨΙΛΟΝ στα όρια του Νέου Άλσους

Μεταξύ όλων αυτών είχαν φυτευτεί μία σειρά δενδρυλίων και φυτών χαμηλής βλάστησης που πλαισίωναν τις τσιμεντένιες κατασκευές διαμόρφωσης του χώρου, συνολικής έκτασης περίπου 0.8 στρεμμάτων

Έκτοτε η περιοχή είχε εγκαταλειφθεί από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου στην τύχη της, με αποτέλεσμα να γίνει εστία μόλυνσης και συγκέντρωσης κατά τις νυκτερινές ώρες εξαρτημένων ατόμων.
Η εγκατάλειψη του Αλσυλλίου πριν την ανάπλαση που εξάγγειλε κατακαλόκαιρα ο κ. Δήμαρχος για την δημιουργία του 3ου Άλσους στο Περιστέρι
Το 2013 στην περιοχή κατασκευάσθηκε ο περίφημος “χρυσός” βρεφονηπιακός σταθμός συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκατ. Ευρώ για 60 θέσεις νηπίων που έπρεπε να είχε παραδοθεί και λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 και παρόλα αυτά βρίσκετε ακόμη στην φάση της παραλαβής. Η επίσημη δικαιολογία για την μη λειτουργία του είναι η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού που έχει επιβληθεί με τις μνημονιακές συμφωνίες στους δήμους.
ο Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός “Τσαλαβούτας” - κολλητά με εργοστάσιο

Λίγο μετά τις τοπικές εκλογές του 2014, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και απέναντι από το βρεφονηπιακό σταθμό μεταφέρθηκαν τρία γήπεδα Τένις, από αυτά που λειτουργούσουν στον χώρο του σημερινού σταθμού αυτοκινήτων στο νέο Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών.

Όλα αυτά είχαν αφεθεί στην τύχη τους και χρειάσθηκε η επίσκεψη και φωτογράφιση στην συγκεκριμένη περιοχή των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου, κ.κ. Πλέστη και Δημητρίου, -τα καλά πρέπει να αναφέρονται πάντα-, που κατέδειξαν την εγκατάλειψή της, από την διοίκηση Παχατουρίδη, για να πάρει η τελευταία “είδηση” που την έχει οδηγήσει η αδράνεια της.

Στην Δημοτική Αρχή, όμως, του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες Πλέστη – Δημητρίου, θα κατέδειχνε ότι σύρεται από την αντιπολίτευση κάτι που ο Δήμαρχος των δημάρχων δεν έχει επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του. Κάνοντας την ανάγκη επιστήμη, πως λέει ο λαός “το σκατό παξιμάδι”, άφησε το θέμα να ξεχασθεί και επανήλθε μέσα στο κατακαλόκαιρο με όλες τις δυνάμεις του, διαλαλώντας το “νέο Άλσος” που γεννιέται στο “Νότιο Περιστέρι”.
Ποιότητα δρόμου στην περιοχή του Νέου Άλσους της Πόλης στο Νότιο Περιστέρι

Βλέπετε την Τσαλαβούτα την γνωρίζουν όλοι οι Περιστεριώτες, αλλά κανείς έξω από την πόλη, αντίθετα το ¨Νότιο Περιστέρι” και το “Νέο Άλσος της Πόλης”, ακούγεται πολιτικά ως δημιουργία σε κάθε κοινωνό των δράσεων του ευσταλούς Δημάρχου του 62+, όπως ο ίδιος αρέσκεται να αυτοαποκαλείται.

Εξ' άλλου αυτό είναι και το ζητούμενο, στις δύσκολες ημέρες που φαίνεται ότι περνά η Δημοτική Αρχή Περιστερίου και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, άσε που δημιουργείται και η δυνατότητα για τον σχεδιασμό κάποιας από τις περίφημες και υψηλού κόστους βιοκληματιστικές αναπλάσεις στις οποίες έχει εξειδικευθεί ο Δήμος Περιστερίου. Μπορεί, μήπως κανείς κάτοικος της πόλης να μην γνωρίζει την “Βιοκληματική ανάπλαση της Χωράφας, που μέχρι τώρα έχει στοιχίσει περισσότερα από 4 εκατ. Ευρώ και δεν λέει να τελειώσει ή την “Βιοκληματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς, που ναι μεν ξεκίνησε αλλά η τύχη της παραμένει άγνωστη γιατί “αγνοούνται” τα εγκεκριμένα κονδύλια της χρηματοδότησής της;
Τα νέα γήπεδα τένις της Περιοχής του Νέου Άλσος στο Νότιο Περιστέρι

Παρεμπιπτόντως, για την παιδική χαρά της οδού Κρυστάλλη, στο νέο κατά Παχατουρίδη Άλσος της Πόλης, φέρεται ότι έχουν δαπανηθεί τα προϋπολογισθέντα ποσά για την ανάπλαση της, παραμένει όμως σε οικτρή κατάσταση και μάλιστα επικίνδυνη για τα παιδιά που παίζουν σ' αυτή. Υπάρχει μήπως κάποια εξήγηση από πλευράς της αντιδημάρχου κ. Μαίρης Τσιώτα...; Έτσι απλώς ρωτάμε...

Σε κάθε περίπτωση μήπως ο κ. Δήμαρχος πρέπει να αναθεωρήσει τα περί νέου Άλσους της Πόλης...; Γιατί οι δημότες της μπορούν να θεωρηθούν ;ακόμη και μη έχοντες την νοημοσύνη των στελεχών της Διοίκησης του Δήμου... Μ@λ@κες, όμως, κύριε Δήμαρχε....;

Δείτε στην συνέχεια την ανακοίνωση και τις φωτό που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση Παχατουρίδη για το νέο Άλσος στο Νότιο Περιστέρι...

Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να γίενται κλάδεμα δένδρων και φυτών μέσα στο κατακαλόκαιρο, μην εκπλήσσεστε... Στο Περιστέρι του κ. Παχατουρίδη όλα γίνονται...

Η Δημοτική Αρχή Περιστερίου… δεν πάει διακοπές.

Μαζί με τους εργαζόμενους από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτρολογικού και αυτεπιστασίας έχουν ξεκινήσει να εργάζονται έντονα και συστηματικά, προκειμένου η πόλη και οι πολίτες να αποκτήσουν ένα νέο καταπράσινο Άλσος.
Το ηρωικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου εν δράση με 40 βαθμούς υπό σκιά

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι για εμάς προτεραιότητα είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Στο νέο Άλσος που δημιουργείται στο "Νότιο Περιστέρι", περιοχή Τσαλαβούτα κατασκευάζονται πανέμορφες και καταπράσινες διαδρομές περιπάτου, βιοκλιματικά κιόσκια ανάπαυσης, σύγχρονη παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ειδικοί χώροι μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Επιθεωρώντας και Ελέγχοντας αν τηρήθηκαν με ακρίβεια οι οδηγίες για την δημιουργία του νέου Άλσους στο Νότιο Περιστέρι

Η επιλογή κατάλληλων φυτεύσεων θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη πρασίνου και στον περιορισμό των ρύπων της ατμόσφαιρας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον οικολογικό σχεδιασμό, μειώνοντας την ηλιακή ακτινοβολία.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί σε έξι (6) μήνες.
“Προς τα εκεί έφυγε ο κ. Δήμαρχος. Προσέξτε μην ρίξετε πάνω του κανένα δένδρο” (σ.σ. Φανταστικός διάλογος – εντολή)
Ο κ. Παχατουρίδης καθημερινά βρίσκεται στο χώρο της ανάπλασης του νέου Άλσους, μαζί με τους συνεργάτες του, την Αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Κώστα Ποθητό, τον Αντιδήμαρχο Πόλης Βασίλη Μπέτση και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.
Για όσους αμφέβαλαν. Όλα τα μέσα στην διάθεση του Δημάρχου και των αντιδημάρχων για το νέο Άλσος
 Δημ-άρχης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.