Περιστέρι – Το δημοτικό Συμβούλιο της οργής: Είσαι “καραγκιόζης” και άλλα τινά. Ποιος και σε ποιόν το απεύθυνε...




Ο καιρός ήταν καλός και η μέρα ζεστή, όπως θα έλεγε και η Σούζι, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Μπουγδάνου, αλλά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου επικράτησε καταιγίδα.

Το συνήθες ήρεμο κλίμα, με τους δημοτικούς συμβούλους να είναι νυσταλέοι λόγω της μεσημβρινής ώρας που συνεχίζει να ορίζει ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Λώλος, πήγε περίπατο.

Κι αυτό, γιατί εκμεταλλευόμενος αυτό ακριβώς το κλίμα, άρχισε να “περνάει” τα θέματα το ένα μετά το άλλο δια της εκφώνησης του “ομόφωνα” και πριν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προλάβουν να πουν “κιχ”.

Στην μέθοδο αυτή αντέδρασε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης Περιστέρι για Όλους, Αλέξανδρος Πλέστης, με την υπόλοιπη αντιπολίτευση να τον ακολουθεί, με αποτέλεσμα να απειληθεί σύρραξη και την θερμοκρασία στην ήδη θερμή ατμόσφαιρα της αίθουσας να ανεβεί σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι φωνές του Προέδρου του Σώματος κ. Β. Λώλου, ηλιοκαμένου από τις θερινές διακοπές του, έφθαναν στην οδό Παρασκευής και στο παρακείμενο της εισόδου της Ξυλοτεχνίας συνεργείου αυτοκινήτων. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά Site, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου είναι κατά γραπτή δήλωση του “Πτυχιούχος Master” στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ή κάτι τέτοιο), χωρίς βέβαια να έχει ποτέ ολοκληρώσει σπουδές σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και μπορεί κάλλιστα να διαχειρισθεί τέτοιες καταστάσεις, συνήθως δε δια της υποχώρησης ή τις επίκλησης του κανονισμού.

Στην συζήτηση παρενέβη ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, -πρωτοφανές για τον κ. Παχατουρίδη, αλλά παραβρίσκεται σε όλα τα τελευταία δημοτικά συμβούλια-, που επιχείρησε να “κατεβάσει” τους τόνους δια τις γνωστής σ' αυτών μεθόδου, της απόλυτης ειρωνείας για την αντιπολίτευση και τις τιμής και προτίμησης των δημοτών στο πρόσωπό του.

Κι ενώ πίστευε ότι κέρδισε την παρτίδα και η “νίκη” ήταν δική του για άλλη μία φορά, αφού όλη σχεδόν η αντιπολίτευση είχε κατεβάσει το κεφάλι της στα χαρτιά που είχε μπροστά της, τον λόγο έλαβε ο σύμβουλος της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες για το Περιστέρι” κ. Στέφανος Παππαδόπουλος.

“Κύριε Δήμαρχε, λυπάμαι αλλά είσαι Καραγκιόζης”.

Στην διαμάχη και αναταραχή που ακολούθησε παρενέβη επικριτικά κατά του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης του και η Αντωνία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου.

Τελικά, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε συγνώμη, όχι, όμως για τον χαρακτηρισμό “Καραγκιόζης” με τον οποίο στόλισε τον Δήμαρχο αλλά γιατί όπως ανάφερε ο ίδιος η κουλτούρα του ως “αριστερού” δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τέτοια κοσμητικά επίθετα..

Για την ιστορία και όπως μεταφέρει αυτήκοος παρατηρητής των γεγονότων, ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, όπως και οι στενοί συνεργάτες του και διακεκριμένοι αντιδήμαρχοι της πόλης παρουσιάστηκαν μετά τις θερινές διακοπές, έντονα προβληματισμένοι και διακριτά εκνευρισμένοι...

Οι λόγοι άγνωστοι, αν και οι κακές γλώσσες γύρω από το Δημαρχείο της Πλατείας Δημοκρατίας μιλούν για ασφυκτικούς ελέγχους στα πεπραγμένα δημάρχου και αντιδημάρχων...

Επ' ευκαιρία τι συμβαίνει με τον νέο φωτοβολταϊκό φωτισμό των στάσεων που σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες αρνείται η αρμόδια επιτροπή να τον παραλάβει και γιατί επιλέχθηκε η λύση της επανέγκρισης της σχετικής πίστωσης των 315.000 ευρώ κι ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο;

Διογένης ο κρατών και το “Φανόν”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.