Δήμος Περιστερίου: Το Οργιώδες «Πάρτι» με τα εκατομμύρια ευρώ στις Επισκευές των Οχημάτων και τις «Προμήθειες» ανταλλακτικών του Δήμου συνεχίζεται…


Και «Ξανά προς τη δόξα τραβά». Μπορεί η κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου να έφυγε, το «Πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ των επισκευαστών και προμηθευτών στις Επισκευές των Οχημάτων και την Προμήθεια Ανταλλακτικών στο Δήμο Περιστερίου, συνεχίζεται και επί Μαίρης Τσιώτα – Μάρκου. «Νέα Κόλπα» χρησιμοποιούνται για… στο “ξόδεμα” των κονδυλίων…
Το «Πάρτι» των επισκευαστών και προμηθευτών στις Επισκευές και Συντήρησης των Οχημάτων και της Προμήθειας Ανταλλακτικών στο Δήμο Περιστερίου, συνεχίζεται και κανείς πλέον από τον Δήμαρχο Περιστερίου, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, την Οικονομική και Ταμειακή Υπηρεσία του, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, την αντιπολίτευση και συνολικά όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Πόλης, δεν μπορεί να ισχυρισθεί πλέον ότι δεν γνωρίζει για την κατασπατάληση, με αδιαφανείς διαδικασίες πολύτιμων δημοτικών πόρων, το ύψος των οποίων φθάνει σε εξωπραγματικά ποσά.
Τεράστια ποσά έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί, από την Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη, για την Επισκευή και Συντήρηση των Οχημάτων του, όπως και για την προμήθεια των αναγκαίων Ανταλλακτικών με αδιαφανείς διαδικασίες και έξω από όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να μην υπάρχει πλέον κανένας έλεγχος για το πώς «ξοδεύονται» οι δημοτικοί πόροι που καταβάλουν, σε περίοδο μάλιστα οξύτατης οικονομικής κρίσης οι δημότες, αλλά και ο ελληνικός λαός.
Κι όλα αυτά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών για το ίδιο θέμα σε ότι αφορά την νομιμότητα των ενεργειών της διοίκησης Παχατουρίδη για τα έτη 2010 έως 2012, ενώ ταυτόχρονα έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία για την υπερβολική και αν μη τι άλλο περίεργη αύξηση περιουσιακών στοιχείων στελεχών της διοίκησης του Δήμου Περιστερίου και των υπηρεσιών του, που κατά το ίδιο διάστημα εμπλέκονται στην διαχείριση της επισκευής και συντήρησης των Οχημάτων που διαθέτει.
Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά:
1). Το Συνολικό Κόστος «Επισκευής και συντήρησης των Οχημάτων και της Προμήθειας των Ανταλλακτικών» του Δήμου Περιστερίου για το διάστημα 2011 – 2014.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δήμου Περιστερίου (πίνακας Β.7.4. Κόστος υφιστάμενης διαχείρισης, Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) Δήμου Περιστερίου / Σεπτέμβριος 2015) που τέθηκε προς τελική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, της 29.9.2015, από το έτος 2011 έως σήμερα διατέθηκαν για την «Επισκευή και Συντήρηση των Οχημάτων του και την Προμήθεια Ανταλλακτικών» τα ποσά:
α) έτος 2011: 2.711.322,62 ευρώ,
β) έτος 2012: 2.105.986,51 ευρώ,
γ) έτος 2013: 1.832.130,47 ευρώ και
δ) έτος 2014: 1.587.669,27 ευρώ
με το τελευταίο ποσό να διαχειρίστηκε και διατέθηκε αποκλειστικά με «Απευθείας Αναθέσεις.
-Για το τρέχον έτος (2015) και με βάση τα είδη δημοσιοποιημένα, στο Διαύγεια, στοιχεία το συνολικό ποσό που θα διατεθεί αναμένεται να προσεγγίσει, αν όχι να ξεπεράσει το αντίστοιχο ποσό για το 2014.
Συνολικά για τα 4 αυτά έτη διατέθηκε το ποσό των 8.237.108,87 ευρώ, και αν συνυπολογισθεί και το αναμενόμενο για το 2015, θα φθάσει για 5 χρόνια στα 10 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου με καινούργια Οχήματα, αφού αν γίνει αναγωγή μόνο στα Οχήματα Καθαριότητας και Συντήρησης Πρασίνου, αφαιρουμένων των μικρών επιβατικών και δικύκλων που ο Δήμος Περιστερίου διαθέτει, αναλογεί για κάθε όχημα το ποσό των 50.000 ευρώ περίπου.
2). Τα παλιά και νέα «Κόλπα» της διοίκησης Παχατουρίδη στη διαχείριση των δημοτικών κονδυλίων για την «Επισκευή και συντήρηση των Οχημάτων και την Προμήθεια των Ανταλλακτικών» του Δήμου
α) Τα παλιά «κόλπα»
Έως το 2013 ο Δήμος Περιστερίου, λόγο των τεράστιων ποσών που προϋπολόγιζε (και τελικά δαπανούσε) για την Επισκευή των Οχημάτων που διαθέτει, προκήρυσσε τρεις διαγωνισμούς για δαπάνες μεγαλύτερες των 500.000 ευρώ ο καθένας.
Με βάσει αυτούς, τα οχήματα για τα οποία δεν εκδήλωναν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι αλλά και οι τελικοί ανάδοχοι, στέλνονταν σε επισκευαστές κατά το δοκούν με «Απευθείας Αναθέσεις», αντί να κάνουν επαναληπτικό διαγωνισμό, σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία (περισσότερα ποιο κάτω αναλυτικά).
Οι υπογράφοντες τις «Απευθείας Αναθέσεις»
Έως τις 20.3.2013, όλες τις απευθείας αναθέσεις επισκευής των Οχημάτων του Δήμου, υπέγραφε η αρμόδια και εξουσιοδοτημένη εγγράφως από τον Δήμαρχο Περιστερίου, αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου.
Τα νέα «κόλπα»
Η νέα επιτροπή: Στις 20.3.2013 ο Δήμαρχος Περιστερίου με την 9009/20.3.2013 απόφαση του, όρισε την Επιτροπή «Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων, ανταλλακτικών, κλπ», για το έτος 2013, (ΑΔΑ: ΒΕΔΖΩΞ2-ΤΜΨ) με μέλη τους 1) Αγγελόπουλο Βασίλειο (Πρόεδρο) & Πάσσου Ελένη (αναπληρωτής Πρόεδρος), 2) Κυριάκη Ευστάθιο & Λίτο Νικόλαο (αναπληρωματικό μέλος) και 3) Κρίκο Φώτιο & Φραγγιουδάκη Εμμανουήλ (αναπληρωματικό μέλος). Κατά τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ένα μέλος της Επιτροπής θα έπρεπε υποχρεωτικά να ανήκει στον τεχνικό κλάδο με ειδικότητα που να συνάδει με το αντικείμενο της Επιτροπής (Τεχνικός Οχημάτων). Στην συγκεκριμένη επιτροπή, υπήρχε ειδικότητα Τεχνικού κλάδου (Ηλεκτροτεχνίτης), όχι, όμως του κλάδου των οχημάτων.
Οι «Απευθείας Αναθέσεις» και η προσφορά του Επισκευαστή: Η Επιτροπή «Αγγελόπουλου», όπως ονομάσθηκε από τον Πρόεδρο της, αμέσως μετά τον ορισμό της προχώρησε σε μία βιομηχανία έκδοσης αποφάσεων «Απευθείας Ανάθεσης» σε «Επισκευαστές – Προμηθευτές» της επιλογής της, που κατά σύμπτωση ήταν οι «εκλεκτοί» της αντιδημαρχίας, δηλαδή αυτοί στους οποίους μέχρι 20.3.2013 ανέθετε τις επισκευές οχημάτων και την προμήθεια ανταλλακτικών, με τις αποφάσεις της, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Νεκταρία Ευσταθιάδου.
Για τις αποφάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή «Αγγελόπουλου», που σε αρκετές περιπτώσεις αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτρια του κ. Πάσσου Ελένη, επικαλείτε για την επιλογή του εκάστοτε «επισκευαστή – προμηθευτή» την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (!!!) και τίποτα άλλο.
Συνολικά η επιτροπή Αγγελόπουλου & Πάσσου, σύμφωνα με στοιχεία του Διαύγεια εξέδωσαν 1.234 αποφάσεις «Απευθείας Ανάθεσης» Επισκευής Οχημάτων και προμήθειας Ανταλλακτικών με συνολικά αξία που ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.